Lærerig leg

Kan I huske da i var små og man kunne fordybe sig FULDSTÆNDIG i en leg i flere timer, nærmest dage! Det var det første man skulle når man vågnede og det sidste man legede med når man gik i seng.

Jeg brugte OSEANER af tid på Polly Pocket og mine Bøller som jeg syede tøj til, byggede huse og lavede et helt univers med dem – de var jo mine små babyer. Jeg husker især hvordan jeg i dagevis kunne lege den samme leg med de samme roller, hvor man hele tiden besøgte nye steder og problemer opstod, når problemerne var løst skulle de have mad, skiftes osv osv. Med Polly Pocket var jeg SÅ betaget af det lille bitte univers, som jeg alligevel synes var så stort og ELSKEDE at skabe nye små episoder i det samme lille hus.

Nu er det jo sådan at mine tre drenge ikke ligefrem er til Polly Pocket eller Bøller, men tilgengæld har de “fundet” og set sig hel forelsket i Gormiti lige for tiden http://www.gormiti.com/en. Jeg har netop introduceret dem for det nye univers hvor Gormitierne er monstre, som er inddelt i forskellige stammer. Nogle stammer er gode og andre er onde – det er noget drengene kan forholde sig til og i forvejen jo “tit” leger i andre lege. De er faktisk baseret på Gormiti tegnefilmene, som handler om 4 børn, der bekæmper ondskab og faktisk er det en serie om holdarbejde og venskab som sammen når nogle mål og samtidig har det sjovt.

I dette univers bor de på øen Gorm, og stammerne kæmper indbyrdes om hvem der styrer øen. De onde stammer kæmper for den onde troldmand Magor og de gode kæmper for Den Gamle Vismand og hans magiske sten “Livets Øje”. Da vi modtog den fine pakke var drengene MEGET interesseret i historien bag og spurgte igen og igen om ikke jeg ville fortælle det, så de kunne lege det, og det gjorde de faktisk ret FLOT deres alder taget i betragtning.

Herhjemme er og har det indtil nu “kun” været PJ Masks, Ben10, Paw Patrol, Powerrangers og alt det de kender fra tv som de har gidet se på i legetøjsbutikkerne. Jeg bemærkede faktisk Gormiti i BR sidst vi var der og Felix spurgte kort; hvad er det? men løb hurtigt videre til noget velkendt! Det er sjovt som det helst skal være kendt fra andet før det skaber noget interesse, MEN når det er sagt så har især Felix (på snart 6 år) været meget besat af Gormiti efter det landede. Når jeg smug-lytter genfortæller han historien i hans leg så godt han kan, naturligvis sammen med alt det han også lige finder på, men han lever sig fuldstændig ind i hans eget univers og kæmper på kryds og tværs af verdenerne. Det er faktisk vigtigt for mig de også kan fordybe sig fuld ud i leg og universer i denne iPad-generation af børn. Jeg synes det er vigtigt de også LEGER og bruger deres fantasi “fysisk”.

Gormiti har naturligvis deres helt eget univers, figurer, navne osv. men Felix har allerede SELV bestemt hvem og hvilke figurer hans synes er hvad og hvor de bor. Jeg er ret forelsket i den måde det er bygget op på – det er nærmest som et dukkehus for drenge.

Selvom opslaget er fuld af reklame er det endnu mere FULD af ægte kærlighed til det nye SEJE, som Felix siger. Kunne I have lyst til at læse mere om oplevelsen med Gormiti universet så læs mere på http://www.momstertest.dk hvor flere seje mødre vil anmelde deres oplevelse med universet.

Skriv et svar